top of page

Neplýtvejte za topení - tipy jak ušetřit

Aktualizováno: 28. 5. 2019

Krátké ale intenzivní větrání

Větrání je pro správné klima v domácnosti zásadní. Ať už v létě, nebo v zimě. Dýcháním a pobytem v místnostech se totiž do vzduchu dostává nejen oxid uhličitý, což následně způsobuje naši únavu a ospalost, ale zvyšuje se také relativní vlhkost vzduchu. To má za důsledek známé "pocení" oken a tvorbu plísní. Když je venku chladno, větrejte krátce a intenzivně. Okna otevřete dokořán, můžete vytvořit i průvan. Tím se rychle vymění vzduch, ale o teplo nepřijdete. Pokud ale větráte například otevřenou ventilačkou a dlouho, postupně se ochlazují zdi a vybavení domácnosti a vy pak budete muset celý byt vytápět znovu.

Ulička mezi nábytkem a topením

V případě, že přes radiátory máte záclony a závěsy, nepůjde to. Na radiátorech také nesušte prádlo. Pokud máte přes léto před topením nábytek na zimu jej odsuňte.

Mějte stále zapnuté topení

Vychladlý byt je pak potřeba vytopit a spotřeba je větší. Pokud odcházíte do práce nebo mimo domov, snižte teplotu na sedmnáct stupňů. Při dlouhodobějším opuštění rodinného domu snižte teplotu až na stupňů patnáct.

Mějte levý plyn

Na rozdíl od elektřiny, kde obchodní složka tvoří výrazně menší část finální ceny pro zákazníka, je cena plynu zásadní. Získejte tedy levný plyn od nás a zajistěte si na naši standardní cenu trvalou výraznou slevu. Stačí nám napsat.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page