top of page

Dodavatelů elektřiny nebo plynu v příštích letech ubude.

Na českém trhu podle nich působí 70 až 80 dodavatelů (porovnání dodavatelů), přičemž každý rok několik z nich činnost ukončí. Analytici, které ČTK oslovila, se schodují v tvrzení, že trh se zkonsoliduje a zůstanou na něm jen silnější hráči. Praxe posledních let jasně ukazuje trend nakupování malých dodavatelů těmi většími. Aktuální je i fúze Amper Marketu, o které jsme informovali minulý týden.



Počty odběrných míst dle OTE se nemusí shodovat s reálným počtem odběrných míst u dominantních dodavatelů energií (ČEZ, PRE, E.ON, Inogy). Průběžně aktualizované porovnání dodavatelů elektřiny nebo plynu najdete i na našem webu.

Faktorů, které tento jev způsobují je určitě více, na vině je ale i rostoucí cena energií, nové regulace trhu nebo zpřísnění podomního prodeje.

Může i můj dodavatel ukončit činnost?

Zda váš dodavatel patří mezi ohrožené, vám určitě na svůj web nenapíše. Být ovšem zákazníkem ohroženého dodavatele vás nijak nepoznamená. V případě krachu dodavatele existuje spousta ochranných prvků, které vás zajistí i v případ Want to add a caption to this image? Click the Settings icon. ě, že váš dodavatel situaci na trhu neustojí. Využít tak můžete možnosti znovu přecenit svoji spotřebu a nakoupit za aktuální ceny.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page